Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@06:29:38 GMT

باغ موزه مشاهیر شیراز طرحی برای آینده!

تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۵۵۸۶۲۰

ظهر نوزدهم مهرماه 87 بود که با حضور روسای وقت مجلس شورای اسلامی و سازمان میراث فرهنگی، عملیات اجرایی پروژه‌ای با عنوان باغ‌موزه مشاهیر ایران و جهان، در شیراز آغاز شد و قرار بود سه ساله احداث شود اما اکنون و با گذشت بیش از 8 سال نزدیک به 40 درصد پیشرفت فیزیکی دارد و برای بهره‌براری از آن همچنان باید چشم به آینده دوخت !!

به گزارش ایسنا، آن روز مسئولانی که برای حضور در برنامه یاد روز حافظ به شیراز سفر کرده بودند، گزارش مدیر وقت میراث فرهنگی فارس را شنیدند و رسانه‌ها آن را ثبت کردند که از اهمیت این پروژه فرهنگی و ضرورت احداث آن و تاثیرش بر گردش و گردشگری و جایگاه فارس و شیراز و .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

.. گفت.

محمدرضا بزرگر که آن روز سکان میراث فرهنگی فارس را در دست داشت، باغ موزه مشاهیر را یکی از طرح‌های مصوب هیئت دولت در سفر به استان فارس اعلام کرده بود که با پایان مطالعات آن و پس از تأمین اعتبارات مورد نیاز در آستانه برگزاری یادروز حافظ، عملیات اجرایی آن آغاز می‌شود .

زمین پیش‌بینی شده برای این باغ موزه حدود 2 هکتار اعلام شده و قرار بود مراکز مختلفی اعم از سالن آمفی‌تئاتر، مرکز حافظ شناسی و .... در آن احداث شود .

آن روز گفتند که طرح اولیه این مجموعه توسط مرحوم مالمیران تهیه شده بود؛ طرحی که بعدها شورای شهر به آن طرح عرفان نام گذاشت و بنا داشت محدوده دروازه قرآن تا حرم مطهر حضرت شاهچراغ(ع) را در بر گیرد؛ محدوده‌ای که آثار تاریخی فرهنگی ارزشمندی مانند، دروازه قرآن، باغ دلگشا، آرامگاه حافظ، هفت‌تنان، چهل‌تنان و بخش‌هایی از دانشگاه شیراز را در بر می‌گرفت .

مدیرکل وقت میراث فرهنگی فارس آن روز که کلنگ احداث باغ موزه مشاهیر زمین خورد، گفته بود که 70 میلیارد ریال از کل اعتبارات آن استانی است .

چراغ این پروژه در سال‌های بعد آرام آرام کم فروغ و بعد به کلی خاموش شد تا از آن پروژه پر کبکبه و دبدبه، اسکلتی بماند نه چندان زیبا و خانه‌هایی که خراب و مسیری که کور شد !

سیزدهم مهرماه سال 94 و در حالیکه 8 سال از آغاز عملیات اجرایی باغ موزه مشاهیر می‌گذشت، معاون وقت توسعه سازمان میراث فرهنگی در شیراز وعده داد که پروژه را تا پایان 95 به اتمام رساند، هرچند، حسینی‌مکارم وعده‌اش را در انتهای جمله مشروط به اگر اعتبار کرد و رفت !!

سمیع‌الله حسینی‌مکارم در سفرش به شیراز و بازدید از پروژه باغ موزه مشاهیر، پیشرفت فیزیکی این پروژه را 30 درصد عنوان و تاکید کرده بود که فاز نخست آن پایان سال ( سال 94) به بهره‌برداری می‌رسد !!!

او که باغ موزه مشاهیر را از مهمترین و بزرگ‌ترین پروژه‌های عمرانی کشور و از طرح‌های اولویت‌دار برشمرده بود، شاید خود نیز نمی‌دانست طی سه سال بعد از حرف‌های او، پروژه‌ای که قرار بود چند ماهه تکمیل شود، تنها 10 درصد دیگر پیشرفت می‌کرد .

حسینی مکارم زمانی این سفر را انجام داد و آن سخنان را گفت که پروژه بعد از دوران فترتی طولانی، باز آغاز به‌کار کرده بود و هر از گاه، کارگری یا ابزاری در آن تردد داشت! همان روز بود که معاون وقت سازمان میراث فرهنگی عدد اعتبار ملی پروژه در فاز نخست را 3 میلیارد تومان اعلام و تاکید کرد به‌زودی اعتبار تخصیص داده می‌شود .

اما مهمترین و بزرگترین پروژه اولویت‌دار فرهنگی و میراثی و گردشگری کشور، اکنون و در آستانه نهمین سالگرد آغازش، 40 درصد پیشرفت دارد و هر زمان از کنار آن عبور می‌کنی، تغییر محسوسی در آن احساس نمی‌شود؛ پروژه‌ای که تصاویر سال گذشته آن با امسال هم تفاوت چندانی را نشان نمی‌دهد .

حال مدیرکل دیوان محاسبات به سراغ پروژه رفته و از آن بازدید کرده است، بازدیدی به همراه معاون توسعه میراث فرهنگی فارس که در آن پیشرفت فیزیکی 41 درصد اعلام شد .

اگرچه به ادعای روابط عمومی میراث فرهنگی فارس، ساسان مبینی از پیشرفت پروژه ابراز رضایت و از سرعت عمل میراث فرهنگی فارس قدردانی کرده بود !

البته در کنار باغ موزه مشاهیر که بنا به گفته جمشید معینی معاون پشتیبانی میراث فرهنگی فارس اکنون 41 درصد پیشرفت دارد، عملیات اجرایی موزه منطقه‌ای نیز، به پیشرفتی 44 درصدی رسیده است .

طرح باغ موزه مشاهیر قرار است بعد از تکمیل 48 نفر از بزرگان ادبی ایران و جهان مانند حافظ، سعدی، خواجوی کرمانی، فردوسی، غزنوی، خیام، مولانا، ملک الشعرای بهار، نیما یوشیج، صائب تبریزی، گوته، هگل، شکسپیر، تولستوی، تاگور، دانته و ... را معرفی کند .

موزه منطقه‌ای هم برای معرفی تاریخ و تمدن، فرهنگ، اقلیم، اشیا و دوره‌های تاریخی استان فارس قرار است احداث شود و به گفته معینی اگر اعتباراتش به موقع تامین شد، در کمترین زمان ممکن به بهره‌برداری خواهد رسید !

براساس این گزارش، پروژه باغ موزه مشاهیر، بخشی از طرح توسعه حافظیه و تبدیل پهنه زمین قرار گرفته بین بلوار هفت‌تنان، چهاراه حافظیه و چهارراه ادبیات به کاربری فرهنگی و گردشگری محسوب می‌شود .

در طراحی پروژه، ایجاد نارنجستان و ساخت و نصب مجسمه و تندیس‌ها و سردیس‌های بزرگان ادب و فرهنگ ایران و جهان، پیش‌بینی شده است.

این پروژه مشتمل بر 48 باغ چهارنارنج است که هدف معرفی 48 تن از مشاهیر ادبی، فرهنگی و هنری ایران و جهان را دنبال می‌کند .

مساحت این پروژه ۲ هکتار و ۴۰۰ مترمربع و زیربنای آن 22 هزار مترمربع خواهد بود و علاوه بر باغ‌های مختلف، امکاناتی نظیر تالار اجتماعات، سالن‌های آمفی‌تئاتر و ... در آن پیش‌بینی شده است .


انتهای پیام

منبع: ایسنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۵۵۸۶۲۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انعقاد تفاهم‌نامه مشترک حوزه گردشگری با ۶ استان در نمایشگاه ایران اکسپو

محمد ثابت اقلیدی در حاشیه امضا تفاهم‌نامه همکاری مشترک اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس با یک سرمایه‌گذار درزمینهٔ گردشگری و میراث فرهنگی در نمایشگاه ایران اکسپو گفت: فرصت‌های سرمایه‌گذاری ارائه‌شده در این نمایشگاه شامل ایجاد مراکز اقامتی، تفریحات آبی، زیستگاه‌های عشایری، تفرجگاه‌های بومی و بهره‌برداری از عناصر بافت تاریخی شیراز به‌عنوان تأسیسات گردشگری و فرهنگی است که توسط اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس ارائه‌شده است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس با اشاره به رونمایی چند کمپین گردشگری ازجمله خلیج‌فارس، مثلت کرامت نور و مثلت طلایی و همچنین امضای شش تفاهم‌نامه بین استانداران استان‌های مدنظر این کمپین‌ها و مدیران کل میراث فرهنگی افزود: در این نمایشگاه مذاکرات متنوعی با سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی انجام‌شده است.

ثابت اقلیدی بابیان اینکه اجرای کمپین‌های گردشگری نقش به سزایی در تکمیل زنجیره‌های ارزش دارد گفت: کمپین مثلت طلایی، خلیج‌فارس و کرامت نور همچنین برنامه‌های حوزه صنایع‌دستی به رشد و توسعه اقتصادی هر بخش نیز کمک خواهد کرد.

او در ادامه بابیان اینکه برای نمونه هم تفاهم‌نامه اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس با یک سرمایه‌گذار پروژه هتل گردشگری در شهرستان فیروزآباد در این نمایشگاه منعقد شد، گفت: ساخت، تجهیز، راه‌اندازی هتل و همکاری سرمایه‌گذار در پروژه‌های میراث فرهنگی فارس ازجمله مفاد این تفاهم‌نامه است.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس به همکاری متقابل سرمایه‌گذار در ایجاد برخی از زیرساخت‌های گردشگری به‌عنوان دیگر موضوعات مطرح‌شده در این تفاهم‌نامه اشاره کرد و افزود: این پروژه سرمایه‌گذاری یک هتل در شهرستان فیروزآباد است که در حال حاضر نزدیک به ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد.

او همچنین به یک توافق نامه دیگر هم در زمینه زیر ساخت تاسیات گردشگری در استان فارس هم اشاره کرد که در نمایشگاه ایران اکسپو به امضا رسید

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • شیراز میراث‌دار فرهنگ غنی و شهر انسان‌های معتدل است
  • بارش باران، نقش رستم را تعطیل کرد
  • اماکن تاریخی فارس در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) تعطیل است
  • تعطیلی تمام اماکن تاریخی و فرهنگی فارس در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • اماکن تاریخی فارس در سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع) تعطیل است
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • انعقاد تفاهم‌نامه مشترک حوزه گردشگری با ۶ استان در نمایشگاه ایران اکسپو
  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم