Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی دارابی قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی


در محل موزه ملی ایران و در مراسم افتتاح نمایشگاه « انسان در جستجوی منابع » آثار گزیده ای از معدن کاری کهن موزه معدن آلمان از « شهر بوخوم » و نمایشگاه «مرگ در نمک » یافته هایی از معدن نمک چهرآباد زنجان برای افتتاح و سخنرانی در این نمایشگاه شرکت کردم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

در این نمایشگاه یافته هایی متعلق به ۵ قاره جهان و ۲۰ کشور با بیش از ۲۰۰ اثر قابل بازدید است. معاون سفیر آلمان در ایران و مدیران و مسئولان ذیربط از دو کشور حضور داشتند. 

***
در این نمایشگاه توسعه شهر نشینی و جهشی که در شناسایی و بهره برداری از منابع در آلمان شده است و نیز سبک زندگی بخشی از ایرانیان در دوران هخامنشیان که از آثار کشف شده « مردنمکی» در زنجان بدست آمده است بیانگر بخشی از تلاش و خدمات بزرگ باستان شناسان و دانشمندان دو کشور را نشان می دهد.

***
باستان شناسان هستند که زندگی انسان ها و آنچه بر آنها گذشته است را کنکاش و در خدمت جامعه بشری قرار میدهند. 

برگزاری این قبیل نمایشگاه ها گامی بزرگ در پیشبرد اهداف مشترک فرهنگی کشورهاست. میراث فرهنگی هر ملتی نشانه خلاقیت، تاریخ، فرهنگ و هویت جوامع انسانی است که در طول هزاران سال از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است و موزه ها که ویترین هر کشوری هستند نقشي مهم در حلقه ارتباطی گذشته با حال و آینده دارد. 

موزه ملی ایران، بزرگترین، مهم ترین و قدیمی ترین (۱۳۱۶ ه.ش) موزه کشور است که در قالب دو موزه « ایران باستان » و « باستان شناسی و هنر اسلامی ایران » به نمایش در آمده است.
این‌نمایشگاه تا ۲۴ دی ماه در موزه ملی ایران دایر می باشد.

در این نمایشگاه  گفتم :

«میراث‌فرهنگی هر کشوری نشان‌دهنده خلاقیت، تمدن، دانایی و تلاش مردان و زنان آن کشور است که پایه‌های تمدنی را تشکیل داده‌اند. میراث هزاران ساله‌ای که به نسل امروز رسیده و مایه مباهات جامعه بشری است.»

- «در این میان موزه‌ها به‌عنوان یکی از کانون‌های مهم فرهنگی نقش مهمی در فرهنگ و تمدن داشته‌اند و فرصتی بی‌نظیر به بازدیدکننده می‌دهند که از نزدیک با آداب و رسوم زندگی گذشتگان خود آشنا شوند. از این نظر موزه‌ها حلقه ارتباطی ما با نسل‌های گذشته هستند.»

- «موزه‌های بزرگ جهان تلاش می‌کنند با برپایی نمایشگاهی از آثار خود و آثاری از کشورهای مختلف دنیا فرصت آشنایی مخاطبان با تمدن‌های مختلف را فراهم آورند. نتیجه این همکاری‌های متقابل شناخت بیشتر ملت‌ها از هم و نزدیکی جوامع انسانی است.»
قائم مقام وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی بیان کرد: «هرجا که فرهنگ و هنر خودنمایی می‌کند جا را برای دشمنی تنگ و تنگ‌تر می‌کند. ما برای گسترش صلح و دوستی در جهان نیازمند توسعه و تقویت همکاری‌های فرهنگی هستیم و این نمایشگاه‌ها نمونه‌ای از این همکاری‌ها است.» 

- «همکاری‌های دو کشور ایران و آلمان در حوزه فرهنگی سابقه‌ای نزدیک به یک قرن دارد. نمایشگاهی که امروز افتتاح شد بخشی از این همکاری‌هاست و تصویری از ارتباط بین جوامع در قاره‌های مختلف را روایت می‌کند.» 
دارابی خاطرنشان کرد: «آرزو می‌کنم برگزاری این دو نمایشگاه گام مهمی برای توسعه روابط فرهنگی و تقویت ارتباطات موزه‌ای بین دو کشور ایران و آلمان باشد.»

اشتفان بوخوالد معاون سفیر آلمان

منبع: الف

کلیدواژه: میراث فرهنگی همکاری ها دو کشور موزه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۶۰۹۷۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال

مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع‌دستی استان فارس از تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی استان فارس، محمد ثابت اقلیدی امروز _ سه شنبه یازدهم اردیبهشت_در حاشیه بازدید از نمایشگاه ایران اکسپو با اشاره به قول مساعد وزیر محترم میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و حمایت‌های معاون صنایع‌دستی کشور مبنی بر حمایت از هنرمندان صنایع‌دستی، اظهار کرد: با همکاری دولت سیزدهم، حمایت‌های دکتر ایمانیه استاندار فارس، بیمه ۵۶۱ نفر از هنرمندان صنایع‌دستی استان فارس تائید شده است.

وی افزود: طی روزهای آینده این هنرمندان برای تکمیل مدارک به اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس مراجعه خواهند کرد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی فارس با بیان اینکه ملاک تائید بیمه تأمین اجتماعی هنرمندان، دارا بودن مدرک مرتبط با رشته فعالیت و مجوز فنی‌وحرفه‌ای است، اضافه کرد: با تلاش‌های انجام‌شده پس از ۱۵ سال بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس به نتیجه رسید.

ثابت اقلیدی با بیان اینکه اقدامات اولیه این مهم از سال گذشته در معاونت صنایع‌دستی استان فارس انجام شده بود، ابراز امیدواری کرد: این موضوع نوید بخش روزهای خوب هنرهای سنتی و صنایع‌دستی این مرز و بوم باشد.

وی تاکید کرد: فارس بیشترین تعداد شهرها و روستاهای جهانی و ملی صنایع‌دستی در سطح کشور را به خود اختصاص داده است و هم اکنون صنایع دستی شهرهای ملی و جهانی صنایع دستی آباده، شیراز و فیروزآباد در نمایشگاه ایران اکسپو در معرض دید عموم علاقه مندان قرارگرفته است و در این نمایشگاه ۲۶ هنرمند بیش از ۳۰ رشته صنایع‌دستی را در این معرفی و عرضه می کنند.

کد خبر 749496

دیگر خبرها

  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به کرمان
  • انتقال مجموعه‌ای از اشیاء باستانی استان، از موزه ملی ایران به کرمان
  • انتقال اشیاء باستانی از موزه ملی ایران به استان کرمان
  • تعطیلی اماکن تاریخی در سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • شیراز میراث‌دار فرهنگ غنی و شهر انسان‌های معتدل است
  • تعطیلی تمام اماکن تاریخی و فرهنگی فارس در روز شهادت امام جعفر صادق (ع)
  • تعطیلی بناهای تاریخی استان در نیمه اردیبهشت
  • نمایش ۵۹ شیء تاریخی به زودی در موزه‌های استان همدان
  • انعقاد تفاهم‌نامه مشترک حوزه گردشگری با ۶ استان در نمایشگاه ایران اکسپو
  • تائید بیمه هنرمندان صنایع‌دستی فارس پس از ۱۵ سال